Welke aanpassingen heb jij allemaal aan je woning gedaan? De kans is groot dat je vooral toen je er voor het eerst kwam wonen heel wat hebt veranderd aan je huis. Je hebt waarschijnlijk veel schilderwerk verricht of laten verrichten, waarschijnlijk een andere vloer uitgekozen en wellicht ook de keuken en/of de badkamer flink later verbouwen. Als deze onderdelen na verloop van tijd versleten zijn geraakt of niet meer aansloten bij je smaak, heb je er waarschijnlijk opnieuw wat aan gedaan. Maar wist je dat je nog veel meer aan kunt (laten) passen aan je woning? Als we ergens lang wonen vergeten we dat nog wel eens, maar er zijn tal van kleine ingrepen die je woning comfortabeler, veiliger en helemaal passend bij wat jij nu nodig hebt kunnen maken. We zetten een paar voorbeelden op een rijtje.

Traplift plaatsen: zo gepiept

Een goed voorbeeld van een makkelijke aanpassing die veel mensen over het hoofd zien, is het plaatsen van trapliften. Zeker wanneer je de trap op zich nog wel kunt gebruiken, al gaat het lang niet meer zo gemakkelijk als vroeger, is het misschien niet iets waar je meteen aan denkt. Zonde, want ze kunnen je huis echt een heel stuk comfortabeler maken. Merk je dat je de trap een stuk minder soepel neemt dan voorheen, en hem misschien zelfs begint te vermijden zoveel je kunt, dan is het goed om je eens in de mogelijkheden te verdiepen. Via deze link vind je alle informatie die je nodig hebt: https://handicare-trapliften.nl/.

Zo zie je dat de klus vaak binnen een dag uitgevoerd kan worden, en de lift vaak prima in je interieur past. Een kleine aanpassing, maar wel eentje waar je vervolgens iedere dag heel veel plezier van gaat hebben.

Je badkamer veiliger: vaak binnen een dag klaar

Je badkamer grootscheeps verbouwen, dat kost vaak veel tijd. Dat is niet iets dat je zomaar even tussendoor doet. Je badkamer veiliger maken, dat kan vaak veel sneller. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het laten plaatsen van beugels, zodat je je op de gladde vloer altijd ergens aan vast kunt houden. Maar ook het vervangen van een bad door een douchecabine is vaak een klus die in heel korte tijd, soms zelfs binnen een dag, uitgevoerd kan worden.

Je woning beveiligen: kleine moeite

Een laatste kleine aanpassing die vaak snel te realiseren valt, is een wat betere beveiliging van je woning. Je kunt daarbij denken aan betere sloten, maar ook aan het plaatsen van camera’s of een alarmsysteem. Een goede en snelle manier om je zo lang mogelijk heel veilig te blijven voelen in je huis.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen