Wanneer je een tuin of terras hebt, is het fijn om hier een leuke en comfortabele plek te hebben waar je kunt ontspannen. Een manier om dit te creëren is door een loungeset aan te schaffen. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel delen we enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Bepaal het budget

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat je budget is. Zo weet je precies wat je wilt (of kunt) uitgeven en kun je je zoektocht in de tuinmeubelshop gerichter doen. Let er wel op dat je niet alleen kijkt naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. Kies liever voor een wat duurdere set die lang meegaat, dan een goedkope set die snel kapot gaat. Gelukkig kun je je van tevoren online goed oriënteren en de verschillende opties naast elkaar leggen om hierna een goede keuze te kunnen maken.

2. Kies het materiaal

Ga je een loungeset kopen, dan moet je ook kiezen welk materiaal je wilt. Je hebt de keuze uit verschillende soorten materiaal, zoals hout, aluminium of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hout is bijvoorbeeld een natuurlijk materiaal en geeft een rustieke uitstraling, maar het is wel onderhoudsgevoelig. Kunststof is een stuk onderhoudsarm, maar kan minder lang meegaan. Aluminium is wellicht het meest duurzame materiaal, maar is vaak ook het duurste. 

3. Bepaal de afmetingen

Er zijn loungesets in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk dat je de afmetingen van je tuin of terras weet, zodat je weet welke set hier past. Denk ook na over hoeveel mensen er gemiddeld op zullen zitten. Heb je vaak visite en willen jullie buiten eten of borrelen, dan is het wel handig als iedereen een plaats heeft om te zitten. 

4. Let op het onderhoud

Het is belangrijk om te kijken naar het onderhoud van de loungeset. Sommige sets zijn onderhoudsarm, terwijl andere sets wat meer onderhoud vragen. Het is fijn als je van tevoren weet hoeveel tijd je hier aan kwijt bent. Heb je weinig tijd dan is onderhoudsvrij (of bijna onderhoudsvrij) wellicht voor jou de beste optie.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je goed met het meubel omgaat. Laat kinderen er niet op springen en zorg dat alles wordt afgedekt met een afdekzeil als dit nodig is. In de winter kun je vaak het beste alles netjes opruimen in een droge ruimte. 

5. Test de set uit

Voordat je een loungeset aanschaft, is het belangrijk om deze eerst uit te testen door er gewoon eens lekker op te gaan zitten. Ga dus naar een winkel en kijk of het allemaal naar jouw smaak is. Zitten de kussens lekker? Is de set stevig genoeg (ook als er per ongeluk toch een kind op springt)? Is het materiaal fijn en eventueel onderhoudsvrij? Als je de set uit hebt getest, weet je zeker dat je de perfecte set voor jouw tuin of terras hebt gevonden. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen