Tuinschilderijen zijn de voorbije jaren aan een stevige opmars bezig. Heel wat mensen vallen voor de charmes van een tuinschilderij en hangen er eentje in de tuin. Toch bestaan er nog misvattingen over tuinschilderijen en dat komt voornamelijk door de naam. Het gaat immers niet om een echt schilderij, want dat zou buiten niet overleven. 

Tuinschilderijen zijn een stuk steviger

In tegenstelling tot een regulier schilderij, tuinschilderijen zijn waterbestendig. Tuinschilderijen zijn voorzien van een coating die bestand is tegen weer en wind. Bovendien beschermt deze coating het tuinschilderij ook tegen UV-stralen, waardoor het niet verkleurt door de zon. De coating valt makkelijk af te wassen, zodat je je tuinschilderij makkelijk kunt onderhouden. Het zijn stuk voor stuk eigenschappen waar een normaal schilderij niet over beschikt. 

Je tuinschilderij helemaal op maat 

Een standaard schilderij koop je in het formaat dat beschikbaar is. Een kunstenaar heeft gekozen voor een bepaald canvas en daar moet je het dan mee doen. Een tuinschilderij kun je daarentegen op maat bestellen. Online kun je het formaat tot op de centimeter nauwkeurig ingeven, waardoor tuinschilderijen steeds perfect passen in de voorziene ruimte. Van mini tot maxi, alles is mogelijk. Op heel wat websites kun je XXL-tuinschilderijen bestellen die toch nog steeds haarscherp zijn. 

Keuze uit enorm veel afbeeldingen 

Bij een schilderij heb je geen, keuze, je vindt het leuk of niet. Bij een tuinschilderij kies je zelf de foto die je wil laten drukken. Er zijn duizenden stockfoto’s die je op tuinschilderijen kunt laten drukken, maar het is ook perfect mogelijk je eigen foto te uploaden en te laten drukken op je tuinschilderij. Zo kies je zelf de sfeer die je aan je tuin wil geven met je tuinschilderij. Van een ongerept strand tot een haven vol bootjes: je zegt het maar. Unieke tuinschilderijen geven sfeer en uitstraling aan je tuin, meteen ook de reden waarom zoveel mensen tuinschilderijen bestellen. 

Tel daar ook nog de mogelijkheden om frames te bestellen bij op en je weet meteen waarom tuinschilderijen populair zijn. Hout, aluminium of met ringen, ook dat bepaal je zelf. Kan je tuin een oppepper gebruiken en ben je op zoek naar tuindecoratie die lang meegaat, dan zit je goed met tuinschilderijen. Kies een kwalitatieve leverancier en je zit voor jaren gebeiteld met je tuinschilderij. Van deze aankoop krijg je helemaal geen spijt. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen