De donkere dagen die we in de herfst en vooral de winter kennen. Ze staan symbool voor gezelligheid, het binnen lekker warm en knus maken en tijd met elkaar doorbrengen. Van de feestdagen die langzaam weer in zicht komen, van spelletjes aan de eettafel en het samen gezellig hebben. Een heerlijke tijd! Maar ook een tijd met een wat minder leuke kant. Zodra de dagen korter worden, het langer donker is, wordt er ook volop gewaarschuwd voor een wat minder leuk aspect van deze tijd. Ook inbrekers genieten namelijk volop van deze periode, waarin zij veel meer ongestoord hun werk kunnen doen. Tijd om daar je maatregelen tegen te nemen!

Knus maar ook veilig

De meeste mensen vinden het best knus, wanneer de zomer erop zit en de herfst zijn intrede doet. De bomen die van kleur beginnen te veranderen. De dagen die steeds een beetje korter worden. De lampen die we iedere dag een beetje eerder aan zetten. Alhoewel lang niet iedereen er blij van wordt, zijn er heel veel mensen die het wel lekker vinden. Na een zomerlang veel buiten te zijn geweest nu weer wat meer binnen het gezellig maken. Uitgebreide etentjes, lekker ontspannen en heerlijk op de bank een serie of film kijken; typisch iets dat bij deze tijd van het jaar hoort.

Alhoewel dat knusse gevoel grotendeels komt doordat het buiten donker is, en binnen warm, veilig en gezellig, is de realiteit soms helaas anders. Voor inbrekers is het gebrek aan licht juist de perfecte manier om ongezien hun werk te doen, en met een beetje pech ongezien jouw huis binnen te komen. Dat 100% voorkomen, is helaas lastig. Ervoor zorgen dat de boel zodanig veilig is dat je de kans in ieder geval verkleint, dat kan natuurlijk wel.

Licht in de duisternis

Inbrekers doen hun werk het liefst in het donker, omdat ze dan minder zichtbaar zijn. Wil je je huis minder aantrekkelijk voor hen maken, dan is verlichting dus iets om mee aan de slag te gaan. Met goede buitenverlichting zorg je ervoor dat ze nooit onbespied aan de slag kunnen rond je huis, en liever ergens anders hun slag slaan.

Je kunt ervoor kiezen om, met name op kwetsbare plekken zoals bij deuren of tuinhekken, permanent een lamp te laten branden. Lekker voor je energierekening is dit echter niet. Een buitenlamp met sensor is daarom vaak een betere keuze. Deze gaat aan zodra het buiten donker wordt, en kan vaak zo worden ingesteld dat deze alleen, of feller, gaat branden zodra er beweging wordt waargenomen. Zo brandt hij nooit onnodig, maar schrikt hij ongenode bezoekers wel direct als zij in de buurt komen af. Zorg je daarnaast voor goede sloten op je deuren en ramen, zijn jouw donkere dagen een heel stuk veiliger.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen