Een bed is zonder twijfel één van de belangrijkste meubelstukken in je huis. Een goede nachtrust en uitgeslapen aan je dag beginnen, start allemaal bij een comfortabel bed. Maar voor welk bed ga jij? Kies je voor een boxspring met een luxe uitstraling of ga je voor een gemakkelijke ledikant? De voor- en nadelen van beide bedden vind je hieronder. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een boxspring? 

Bij de zoektocht naar een nieuw bed sta je al snel voor de keuze: ga je voor een boxspring of voor een ledikant? Boxsprings hebben vaak een luxe en stijlvolle uitstraling. Een boxspring bestaat uit een stoffen ombouw (een box) met pocketvering. Bovenop de boxspring ligt een matras, met daarboven weer een topmatras. Voordeel is dat dit ervoor zorgt dat je lichaam de optimale ondersteuning krijgt. Door de twee matrassen is een boxspring doorgaans hoger dan een ledikant. Dit kan het in-en uitstappen vergemakkelijken. Doordat er minder druk op de matrassen van de bedbodem staat, is er veel minder sprake van slijtage. Daarnaast biedt een boxspring veel comfort. De boxspring kun je als standaard krijgen, maar is ook verkrijgbaar in elektrisch verstelbaar. Dit is ideaal voor mensen die het lekker vinden om in bed te lezen, televisie te kijken of te ontbijten.  

Een boxspring is minder geschikt als je bijvoorbeeld allergisch bent. Doordat de bekleding van een boxspring iets lastiger te onderhouden is, heb je veel te maken met stof. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een ledikant? 

Boxsprings zijn op dit moment erg populair, maar een bed met lattenbodem brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Het is een relatief goedkope optie en zorgt voor een goede nachtrust. Bij een normaal bed, een ledikant, ligt het matras op een bedbodem. Dat kan een spiraal- of lattenbodem zijn. Een stevig bedframe zorgt ervoor dat het matras op de juiste plaats blijft liggen. Schoonmaken is eenvoudig door de houten, kunststof en stalen frames. Ook heb je minder snel last van stof en huisstofmijt. 

Doordat bedden met lattenbodems van hout zijn, is de kans op piepen en kraken erg groot. Ook is een ledikant niet geschikt voor elk type matras. Bij bijvoorbeeld binnen- en pocketvering matrassen wordt dit type bedbodem afgeraden omdat de veren van het matras tussen de latten door kunnen schieten. Dit is dus wel iets waar je rekening mee moet houden. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen