Bij het creëren van een gezellige eetkamer of eetruimte in je woonkamer zijn er een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden. Het eerste is om meubels te kiezen die intieme gesprekken bevorderen. Een ovale eettafel bijvoorbeeld is een geweldige manier om een uitnodigende sfeer te bevorderen. Kies daarnaast voor comfortabele stoelen en warme verlichting om een ruimte te creëren die uitnodigend en gezellig aanvoelt. Hier zijn nog een paar tips om je op weg te helpen:

1. Kies een intieme tafelvorm

Een van de beste manieren om gezellige gesprekken aan te moedigen is een tafelvorm te kiezen die intimiteit bevordert. Ovale tafels zijn hiervoor ideaal. Grote ovale tafels zijn vooral gezellig omdat ze het mogelijk maken dat iedereen dicht bij elkaar zit en toch tegenover elkaar zit terwijl ze eten. Als je een grote familie hebt of vaak gasten ontvangt, overweeg dan te kiezen voor een tafel met een aanpasbar blad, zodat je de grootte naar behoefte kunt aanpassen.

2. Investeer in comfortabele stoelen

Een ander belangrijk element van het creëren van een gezellige eetkamer is het investeren in comfortabele stoelen. Immers, als je gasten niet comfortabel zitten, zullen ze waarschijnlijk niet lang willen blijven hangen nadat het diner is afgelopen. Zoek stoelen met pluche kussens en veel steun. Je kunt ook overwegen om kussens toe te voegen voor extra comfort en visuele aantrekkingskracht.

3. Overweeg een opvallend behang

Zoek je een manier om je eetkamer wat meer pit te geven? Waarom overweeg je geen opvallend behang? Behang kan een geweldige manier zijn om zowel patroon als warmte aan de kamer toe te voegen. Zoek bij het kiezen van behang naar ontwerpen die rustig en rustgevend zijn. Drukke patronen kunnen visueel overweldigend zijn en het moeilijk maken om in de kamer te ontspannen. Of, als je de voorkeur geeft aan een meer ingetogen uitstraling, overweeg dan een behang met een subtiel patroon. Hoe dan ook, het toevoegen van behang is een geweldige manier om je eetkamer een frisse nieuwe uitstraling te geven.

4. Voeg kaarsen toe

Als je een manier zoekt om je eetkamer wat extra warmte en sfeer te geven, zijn kaarsen altijd een goede optie. Maar als je je zorgen maakt over open vuur in de buurt van kinderen of huisdieren, kun je altijd kiezen voor vlamloze kaarsen. Deze kaarsen op batterijen zien er soms net zo chic uit als de echte, maar zonder het brandgevaar. Dus ga je gang en verlicht je eetkamer met kaarsen – zorg er wel voor dat je ze uitblaast voordat je de kamer verlaat.

5. Mooi servies

De tafel dekken is een kunstvorm, en het juiste servies kan het verschil maken. Of je nu een etentje geeft of gewoon rustig thuis eet, mooi servies kan een vleugje elegantie toevoegen aan de gelegenheid. Fijn porselein is altijd een klassieke keuze, maar er zijn vele andere opties beschikbaar, van kleurrijk steengoed tot rustiek aardewerk. En vergeet het glaswerk niet! De juiste wijnglazen (mét shine)kunnen zelfs de eenvoudigste maaltijd bijzonder maken. Dus als je de volgende keer de tafel gaat dekken, neem dan even de tijd om na te denken over je serviesmogelijkheden. Met zoveel mooie keuzes is er zeker iets dat perfect is voor je volgende maaltijd.

Conclusie:

Een gezellige eetkamer creëren hoeft niet moeilijk te zijn – volg gewoon deze eenvoudige tips! Kies intieme meubelstukken, investeer in comfortabele stoelen, voeg kaarsen of vlamloze kaarsen toe voor licht en sfeer, kleed je ramen aan met gordijnen of zonwering, en vergeet behang niet als een gemakkelijke manier om patroon en warmte aan de ruimte toe te voegen. Met slechts een paar kleine veranderingen kun je je eetkamer veranderen in een warm en uitnodigend toevluchtsoord dat perfect is om te entertainen of tijd door te brengen met familie en vrienden.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen