Een onbekende toegang geven tot je huis en je sloten is best kwetsbaar. Zo kan er er misbruik gemaakt worden van de situatie en kan een onbetrouwbare slotenmaker bijvoorbeeld kopieën maken van jouw sleutels of sloten. Hoe vind je dan wel een goede slotenmaker? 

Sla advertenties over

Het is heel verleidelijk om op Google op het eerste resultaat te klikken. Vaak heb je haast als je een slotenmaker zoekt en wil je zo snel mogelijk van je probleem af zijn. De eerste resultaten in Google zijn advertenties en daar kunnen ook partijen tussen zitten die landelijk actief zijn. Zo kan het dus gebeuren dat je torenhoge voorrijkosten betaalt, omdat de slotenmaker van ver moet komen. 

Stem altijd een prijs af

Heb je een slotenmaker aan de telefoon? Zorg dan dat je altijd een prijs afspreekt voordat je je adresgegevens deelt. Een slotenmaker kan uit ervaring een prijsindicatie geven. Als de slotenmaker die jij aan de telefoon hebt hier vaag over doet, kun je beter doorzoeken naar een slotenmaker die wel transparant is over zijn prijzen. 

Tussenpersoon

Is de persoon die je aan de telefoon hebt niet de slotenmaker die ook daadwerkelijk langskomt? Kies dan voor een andere slotenmaker. Een lokale slotenmaker is vaak een zzp’er of MKB’er met een kleine aantal slotenmakers in dienst. Deze werken zonder tussenpersoon en kunnen sneller ter plaatse zijn. Een lokale slotenmaker herken je aan een lokaal netnummer. 

Gilde

Wil je zeker zijn dat je met een betrouwbare slotenmaker in zee gaat? Kies er dan voor om met een slotenmaker te werken die aangesloten is bij het NSSG (Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde). Alle slotenmakers die aangesloten zijn bij het gilde zijn uitgebreid gescreend en hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast verzorgt het gilde ook bijeenkomsten om hun leden te voorzien van kennis over nieuwe technieken en werkwijzen. 

Via via

Heb je geen haast? Vraag dan in de buurtapp of in je vriendengroep of iemand ervaringen heeft met een goede slotenmaker. Online reviews zijn waardevol, maar een persoonlijke ervaring van iemand uit je omgeving is nog beter. Zo weet je zeker dat de review eerlijk verworven is. 

Erkende Slotenmakers Keurmerk

Het is een hele mond vol: het erkende slotenmakers keurmerk. Toch, moet je niet in deze marketingtruc stappen. Dit keurmerk is niet erkend en opgericht door een marketingbureau om uit te geven aan hun aangesloten partners. Je kunt dan beter kiezen voor een slotenmaker die is aangesloten bij het gilde. 

Doe onderzoek

Het vinden van een goede slotenmaker kost wat tijd en uitzoekwerk. Dit voorkomt echter grote problemen, zoals rekeningen die extreem hoog uitvallen, slecht herstelwerk of nog erger een inbraak vlak nadat je slot vervangen is. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen