Heb je het gevoel dat je woonkamer in een sleur zit? Geen zorgen, je hoeft niet blut te raken om je ruimte een geheel nieuwe look te geven. Het enige wat nodig is, is wat creatief denkvermogen (of hulp van de experts van Happy Home Cruquius) en een paar eenvoudige veranderingen! Hier zijn 7 tips waarmee je je woonkamer kunt opknappen zonder al te veel geld uit te hoeven geven.

1. Hergebruik wat je al bezit

Kijk eerst eens goed rond in je woonkamer voordat je iets nieuws gaat kopen. Wat kun je hergebruiken of herschikken? Probeer eens meubels te verplaatsen of leg een oude deken op een stoel voor wat extra gezelligheid. Je kunt ook de manier waarop je voorwerpen zoals boeken, planten en decorstukken uitstalt veranderen om visuele belangstelling toe te voegen zonder een dubbeltje uit te geven.

2. Voeg textuur toe met stoffen en vloerkleden

Stoffen en vloerkleden zijn geweldige manieren om kleur, textuur en persoonlijkheid toe te voegen aan elke kamer! Voor welke stijl je ook gaat, er is vast wel iets dat bij je esthetiek past – van moderne ontwerpen tot op vintage geïnspireerde patronen. Bovendien kan het af en toe vervangen van je vloerkleed de hele kamer direct een andere uitstraling geven.

3. Gebruik opvallende stukken

Accessoires zoals muurkunst en decoratieve kussens zijn een gemakkelijke manier om elke ruimte aan te kleden zonder grote verbouwingen of herinrichtingsprojecten. Zoek unieke kunstwerken of opvallende meubels zoals visgraat meubels om wat extra spice aan je kamer toe te voegen. Kies kunstwerken die je aanspreken en hang ze trots aan de muren van je woonkamer zodat iedereen ze kan bewonderen!

4. Investeer in kleinschalige meubelstukken

Als je woonkamer krap aanvoelt, kan investeren in kleinere meubelstukken zoals een dressoir visgraat zwart net de truc zijn! Zoek naar meubels die niet te veel ruimte innemen, maar toch voldoende zitplaatsen bieden voor iedereen die op bezoek komt, zoals voetenbanken en poefs, multifunctionele bijzettafels met opberglades, of zelfs multifunctionele banken met veel opbergmogelijkheden onder de zitting.

5. Wees creatief met verlichtingsopties

Verlichting kan het verschil maken bij het veranderen van het uiterlijk van een ruimte – dus waarom niet creatief zijn? Probeer vloerlampen toe te voegen in plaats van verlichting boven je hoofd voor een zachtere sfeer, of gebruik koordlampen of wandlampen boven boekenkasten en andere rekken in plaats van traditionele muurverlichting voor een onverwachte knaller van stijl!

6. Vergeet de raambekleding niet

Raamdecoratie wordt vaak over het hoofd gezien bij het verfraaien van een woonruimte – maar dat zou niet zo moeten zijn! Afhankelijk van hoeveel natuurlijk licht je huis binnenkomt (en hoeveel privacy je wilt), kun je overwegen om op verschillende momenten van de dag gordijnen of draperieën te gebruiken voor een moeiteloze manier om kleur en textuur toe te voegen, terwijl je het lichtniveau regelt en indien nodig ook het geluid absorbeert!

7 Verf alles!

Als al het andere faalt (of als je meer tijd hebt!), overweeg dan je muren en andere meubelstukken zoals boekenplanken of kasten te schilderen om ze een geheel nieuwe look te geven! Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren of texturen; soms kan slechts één opvallende accentmuur het verschil maken om je hele woonruimte te veranderen in iets bijzonders!

Conclusie

Een woonruimte verfraaien hoeft niet duur te zijn en er zijn ook geen drastische maatregelen voor nodig – het enige wat nodig is, is creatief zijn met wat je al in huis hebt plus hier en daar wat toevoegingen met stof, verf, accessoires & opvallende stukken – dus ga je gang en begin vandaag nog met het verfraaien van je woonkamer! Veel succes en geluk met inrichten 🙂

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen