Of je nu wilt sparen voor een speciale gelegenheid, wilt bezuinigen op onnodige uitgaven, of je gewoon aan je budget wilt houden, er zijn tal van gratis apps die je kunnen helpen.

Hier zijn zeven opties die de moeite waard zijn om te bekijken:

1. Acorns

Als je moeite hebt te onthouden om wat misschien kleine bedragen lijken in de loop van de tijd te sparen, kan deze app nuttig zijn. Met Acorns wordt het wisselgeld van elke transactie naar boven afgerond op de dichtstbijzijnde dollar en van je gekoppelde creditcards of bankrekeningen gehaald. Het geld wordt dan belegd in ETF’s met een laag risico, op basis van je risicovoorkeur.

2. Goodbudget

Met deze app kun je je inkomsten en uitgaven beheren, en ook in de gaten houden hoeveel geld je zowel aan spaardoelen als aan doelen om te spenderen geeft. Je kunt met de app een dagelijks of maandelijks budget voor jezelf opstellen, inclusief rekeningen die betaald moeten worden en extra geld dat je zou willen opsparen. –

 3 . PocketGuard

PocketGuard helpt je besparen door te detecteren wanneer je veel hebt uitgegeven aan een bepaalde uitgavencategorie, zoals uit eten gaan. Het verplicht je dan corrigerende maatregelen te nemen via een app melding voordat je meer geld in die categorie laat uitgeven.

4. Penny

Met deze gratis app kun je specifieke doelen stellen en bijhouden hoeveel vooruitgang je boekt in de richting van die doelen. Als een van je doelen bijvoorbeeld is om binnen drie jaar te sparen voor een aanbetaling op een huis, dan kan deze app je helpen om je vorderingen bij te houden.

5. Acorn Spend

Acorn Spend rondt automatisch al je spaargeld af, dat dan wordt geïnvesteerd in een spaarrekening met hoog rendement op basis van je risicovoorkeur. Je kunt ook je creditcards en betaalrekeningen met de app verbinden om te volgen waar je geld aan uitgeeft en hoeveel je spaart in vergelijking met die uitgavencategorie.

6. Mvelopes

Mvelopes is een oldie but a goody! Met de app kun je virtuele enveloppen maken voor elk van je uitgaven, of het nu huur of ontspanning is. Je kunt dit hulpmiddel gebruiken om in de gaten te houden hoeveel geld je nog over hebt in bepaalde categorieën en te volgen waar je uitgaven naartoe gaan.

7. Spreadsheets!

Zeker, het ziet er misschien niet zo fancy uit als een app op je telefoon, maar ook deze beproefde methode kan je helpen om meer te besparen. Je kunt een spreadsheet op Google Drive downloaden dat handige budgetteringshulpmiddelen bevat, of gewoon je eigen maken met het volgende sjabloon.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen