Omdat iedere klus anders is, is er een divers gereedschapsaanbod verkrijgbaar. Van hamers tot zagen met bijbehorende zaagbladen. Je kunt het allemaal eenvoudig online aanschaffen. Wil je materialen tijdens een klus kunnen bewerken? Dan is hier eveneens (verspanend) gereedschap voor verkrijgbaar. Van een frees tot een beitel. Jij kunt elk materiaal met het juiste gereedschap mooi en effectief bewerken. Met welke gereedschapssoort ga jij aan de slag?

Beitel: effectieve klassieke gereedschapssoort

Wanneer je aan het klussen bent, kun je te maken krijgen met onverwachte problemen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat een stuk hout niet passend is. Je zou in dat geval met een zaag aan de slag kunnen gaan. Maar een zaag is niet altijd de uitkomst. Er kunnen namelijk ook slechts kleine inkepingen nodig zijn. In dat geval kun je beter gebruikmaken van een beitel. Een beitel is een gereedschapssoort waarmee je eenvoudig inkepingen of uitsparingen kunt maken. Een inkeping of een uitsparing kan bij verschillende materialen nodig zijn. Hier is vanzelfsprekend rekening mee gehouden. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten beitels verkrijgbaar. Zo kun jij in elk materiaal de gewenste inkeping of uitsparing maken. 

Freesgereedschap voor elk materiaal

Is voor de uitsparing die je moet maken een beitel niet precies genoeg? Of vind je een beitel simpelweg niet fijn in gebruik? Dan zijn er nog andere opties. Wanneer je in de productcategorie verspanend gereedschap kijkt, zal je frezen vinden. Een frees is eveneens een gereedschapssoort waarmee je uitsparingen kunt maken. Een beitel is een relatief grove gereedschapssoort. Een frees is dat daarentegen juist niet. Dus moet je een hele verfijnde uitsparing maken? Dan kan een frees vaak uitkomst bieden. Je kunt de frees in allerlei verschillende uitvoeringen aanschaffen. Zo kun je voor ieder materiaal een passende frees vinden. Met welke gereedschapssoort ga jij inkepingen maken tijdens jouw klus?

Andere handige gereedschapssoorten

Een frees en/of een beitel zijn onmisbaar in de gereedschapskoffer van een klusser. Bij heel veel verschillende klussen kan het maken van een inkeping namelijk noodzakelijk zijn. Echter, er zijn nog veel meer gereedschapssoorten die eigenlijk onmisbaar zijn in jouw gereedschapskoffer. Iedere klus is uiteraard anders. Maar er zijn gereedschapssoorten die bij elke klus van pas kunnen komen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een handzaag met een kwalitatief goed zaagblad. Maar ook een hamer en een waterpas kunnen niet ontbreken. En als het om bevestigingsmaterialen gaat, zijn schroeven en pluggen essentieel om te hebben. Met al deze gereedschapssoorten en bevestigingsmaterialen in je bezit kun je van elke klus een succes maken.  

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen