Tuinieren kan veel werk zijn, maar met de juiste kennis en technieken hoeft dat niet zo te zijn. Met deze vijf tuinfouten die je kunt maken bij het aanleggen van je tuin, weet je wat je moet vermijden om je planten gezond en bloeiend te houden. Als je klaar bent voor een paar goede adviezen die je tuin in een mum van tijd in een oase zullen veranderen, lees dan verder!

1) Geen goede mulchtechnieken beoefenen

Mulch is een van de belangrijkste dingen die je voor je tuin kunt doen. Het helpt niet alleen om vocht vast te houden, maar helpt ook om onkruidgroei te voorkomen, wat essentieel is als je biologisch tuiniert. Mulch dient ook als een soort grens tussen de planten en de grond, wat gunstig is omdat het voorkomt dat onkruid langs de stam van je planten omhoog groeit

2) Niet begrijpen wanneer je je planten water moet geven

Deze klinkt erg voor de hand liggend, maar ik heb veel mensen hun planten zien verwaarlozen omdat ze niet begrijpen wat er in hun grond gebeurt na het water geven. Het teken dat je plant water nodig heeft is als je ziet dat ze verwelkt. Het is belangrijk op te merken hoe ver de plant verwelkt is voor je besluit hem water te geven. Als hij slechts licht verwelkt, geef hem dan een lekkere lange slok water en wacht tot de volgende keer. Is echter de hele plant verwelkt, dan kun je die bepaalde plant beter niet opnieuw water geven, want hoogstwaarschijnlijk is het hele wortelsysteem afgebroken. Wacht tot de volgende keer om die plant water te geven, of als je besluit dat niet te doen, trek hem dan uit de grond en doe geen moeite er iets te planten.

3) Schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruiken

Dit is een veel voorkomend probleem in biologisch tuinieren, omdat mensen er van griezelen als er insecten op hun planten kruipen, dus gebruiken ze pesticiden als alternatief, ook al zijn er gemakkelijk biologische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar zoals neemolie en diatomee├źnaarde. Door pesticiden te gebruiken schaad je niet alleen de beestjes die misschien goed zijn voor je planten, maar ook jezelf, want als ze op je huid komen kunnen ze uitslag en andere problemen veroorzaken

4) Vaste planten niet op de juiste plaatsen planten

Er is niets mis met het planten van vaste planten op de verkeerde plaats, maar je zult ze niet tot bloei zien komen als ze geplant worden op een plaats die de hele dag volle zon krijgt. Ze hebben specifieke omstandigheden nodig om uit te groeien tot grote, gezonde vaste planten, dus je kunt ze het beste planten naast een schaduwrijke plek of in de buurt van een andere vaste plant met soortgelijke behoeften.

5) Te veel meststoffen gebruiken

Het is normaal dat je het beste voor je tuin wilt, maar te veel meststoffen toevoegen is niet goed voor je planten. Daardoor groeien ze zo snel dat hun wortelsysteem de plotselinge groei niet aankan en dat veroorzaakt instabiliteit in de plant, wat kan leiden tot gespleten stengels en andere problemen. Leer hoeveel meststof je nodig hebt, afhankelijk van de grootte van je gebied.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen